Ruta Entreprenør får raskere oversikt med Interaxo

"Direktebestilling av tegninger til byggeplassen via Interaxo vil forenkle arbeidshverdagen til våre anleggsarbeidere - og spare dem tid i en travel hverdag".

Ruta Entreprenør ble stiftet i 2007 og er et heleid datterselskap av Ruta AS. Firmaet har siden den gang vokst til å bli en betydelig aktør i Trøndelag og er i dag den største entreprenøren i regionen som er eid av trøndere. Hovedsatsningsområder er innenfor næringsbygg og offentlige bygg i Trøndelag, men de utfører også serviceoppdrag og har rammeavtale med Trondheim Kommune på flere bygninger i regionen. Ruta Entreprenør har 35 ansatte og holder til i egne lokaler på Flatåsen i Trondheim.

Utfordring

Ruta Entreprenør startet som en liten bedrift med små prosjekter. Etter hvert som kundeporteføljen økte og prosjektene ble mer omfattende, vokste det frem et behov for å systematisere informasjonsflyten i prosjektene. Valget falt på Symetri Collaboration og Prosjekthotell eRoom.

Etter hvert ble dette samhandlingsverktøyet en del av hverdagen. Da Ruta Entreprenør noen år senere fikk muligheten til å arbeide med Symetri Collaborations nye prosjekthotell Interaxo, var det liten tvil om at de skulle forlenge samarbeidet.

Løsningen

Interaxo gir muligheten til å integrere alle prosesser i byggeprosjekter på samme plattform. Foreløpig har Ruta Entreprenør valgt å bruke deler av funksjonaliteten som ligger tilgjengelig. I dag bruker de Interaxo til å håndtering av tegninger og referater, samt for lagring og distribusjon av andre dokumenter. Her kan alle som er involvert i hvert enkelt byggeprosjekt få tilgang på all informasjon. Dermed slipper prosjektlederen å være informasjonskanalen i prosjektene.

Ruta Entreprenør trekker spesielt frem oversiktligheten når de omtaler Interaxo. For eksempel samler de referat og tegninger i såkalte «blå mapper». Alle som klikker seg inn i mappene finner her den nyeste revisjonen av filen de er på jakt etter. I motsetning til flere andre systemer, får brukeren enkelt oversikt over filinformasjon og detaljene om nyeste revisjon. Det sendes ut varsel via e-post hver natt når det er lagt ut nye tegninger eller dokumenter på prosjekthotellet. Slik sikrer man at alle er klar over at det har kommet en ny revisjon eller et nytt dokument.

I tillegg har Ruta Entreprenør bygget opp et eget anbudsrom i Interaxo.- Når vi skal gi tilbud på nye jobber, legger vi tilbudsgrunnlaget fra byggherren i anbudsrommet, hvor alle våre leverandører og underentreprenører har tilgang. Slik hjelper Interaxo oss med å forenkle arbeidet med anbud på tvers av leverandører, sier Christian Mulelid, HMS/KS-sjef i Ruta Entreprenør og bedriftens administrator for prosjekthotellet Interaxo.

Nå åpner Interaxo også for kopibestilling. Det betyr i praksis at alle kan sende tegninger og dokumenter til print direkte fra INTERAXO.

"Direkte bestilling av tegninger til byggeplassen via Interaxo​ vil bidra til å forenkle arbeidshverdagen for våre anleggsledere - og spare dem tid og ekstraarbeid i en travel hverdag"

Christian Mulelid, HMS/KS-sjef Ruta Entrepenør

Erfaringer

Ruta Entreprenør startet sitt første Interaxo-prosjekt ved nyttår 2015, og har nå implementert sitt fjerde store byggeprosjekt.
- Vi trenger et prosjekthotell der vi til enhver tid finner nyeste revisjon av tegningene, med en enkel sporbarhet i versjonshistorikken. De nyeste tegningene må hele tiden være lett tilgjengelige for de som produserer ute på byggeplassene våre. I tillegg skal bl.a. møtereferater, rapporter, dokumenter fra offentlig saksbehandling, osv. distribueres blant aktørene i prosjektet. Dette gjøres raskt og enkelt gjennom
Interaxo​, avslutter Christian Mulelid. -Interaxo​ sikrer oss en god og pålitelig informasjonsflyt mellom alle aktører i prosjektet, noe som er essensielt for en vellykket prosjektgjennomføring. Vi er svært fornøyd med Interaxo.

22 50 45 50

interaxo@joint.no

Kim Wittusen, salgssjef

 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale om Interaxo Kontakt oss

Klar for å komme i gang?
Kontakt oss for mer detaljer om oppstart.

Ingen forpliktelser.

Spørsmål?

This website uses cookies: by continuing to browse this site you accept this policy. Read about our use of cookies.